Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، کارگروه میراث فرهنگی اصفهان پیش از ظهر شنبه با حضور مهدی طغیانی نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی و همچنین جمعی از فعالان حوزه میراث فرهنگی و مسئولان مربوطه درباره مدرسه حلبیان اصفهان برگزار شد. مدرسه حلبیان که به نام دبیرستان اتحاد هم شناخته می‌شود، لوکیشن فیلم قصه‌های مجید است که در بافت پیرامونی میدان نقش جهان واقع شده و ظرفیت بسیار زیادی برای تبدیل به یک موزه و جاذبه گردشگری برای اصفهان را دارد؛ اما در سال‌های اخیر بی‌توجهی به این بنای مهم و برخی مشکلات در مالکیت آن باعث زوال بنای آن شده و شرایط مدرسه حلبیان روز به روز بدتر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: باید تصمیم‌گیری‌های مؤثری با قید فوریت برای رسیدگی به مسائل و معضلات مدرسه حلبیان اتخاذ شود. در اصفهان دو دسته مدارس سبک قدیم و سبک جدید وجود دارد که از جمله مدارس سبک قدیم می‌توان به مدرسه امام صادق (ع) و سایر مدارس با قدمت بالا اشاره کرد که اکثر آنها تحت اختیار حوزه علمیه هستند و به دلیل مسائل و موضوعاتی امکان بازدید برای عموم از آنها فراهم نیست. اما مدارس دیگر همچون مدارس هراتی، ادب، هاتف و غیره جز مدارس سبک جدید هستند که دیگر پا به سن گذاشته‌اند و میراث معنوی و تاریخی را در دل خود جای داده‌اند؛ ضرورت حفاظت از این بناها برای ما دوچندان است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: تمامی کارهای صورت گرفته در مورد مدارس سبک جدید از نظر میراثی اشتباه و بدون رعایت پروتکل‌های کارشناسی و مرمتی بوده است. از این روی ضروری است که در راستای رسیدگی صحیح و فوری به این مدارس کارگروهی در این باره تشکیل شود، همچنین لازم است تا مدیران این مدارس از جمله افرادی باشند که دغدغه میراثی و حفاظت از میراث فرهنگی و تاریخی را داشته باشند.

وی پیشنهاد کرد که گروهی از معلمان دغدغه‌مند در عرصه میراث فرهنگی برای حفاظت از مدارسی که ارزش تاریخی و میراثی دارند تشکیل شود. طغیانی همچنین از مدرسه ادب به عنوان یک نمونه بارزی از تصمیم‌گیری‌ها و اقدامات ناصحیح نام برد.

طغیانی تصریح کرد: ضروری است که ضمن ایجاد کارگروه ویژه رسیدگی به مدارس دارای ارزش تاریخی و میراثی، فهرستی از این مدارس احصا شده به گونه‌ای که کوچک‌ترین اقدامات همچون به دیوار میخ زدن این مدارس با هماهنگی این کارگروه صورت پذیرد. هیچ‌کس مخالف حضور دانش‌آموزان در این مدارس که اکنون دیگر پا به سن گذاشته‌اند نیست اما ضروری است که علاوه بر تداوم کاربری آموزشی آن، از آنها مراقبت به عمل آید.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره شرایط مدرسه حلبیان توضیح داد: اکنون بخشی از این مدرسه به محل تجمع زباله‌ها تبدیل شده است، باید تا با انجام اقدامات فوری برای مراقبت و حفاظت از آن جلسات کارشناسی با حضور کارشناسان میراث فرهنگی، مسئولان متولی و دانشگاهیان برگزار شده و کاربری‌های آن تعیین و مشخص شود.

وی گفت: فهرستی از مدارس دارای مشکل در حوزه میراث فرهنگی استخراج شده و برای هرکدام از آنها متناسب با دوره تاریخی آنها تصمیماتی اتخاذ شود. اهمیت تشکیل کارگروه و کارکرد آن در این باره مشخص است. سریعاً باید اقدامات حقوقی لازم برای رسیدگی فوری به مدرسه حلبیان انجام شود. اگر با تأخیر عمل کنیم ممکن است با رخدادهای محیطی همچون بارندگی دیگر چیزی از این مدرسه ارزشمند باقی نماند. مدارسی که در سال‌های اخیر دچار مشکل شده‌اند باید در فرایند احیا و بازسازی به طرح و ساختار اولیه خود بازگردند، که در صورت انجام کارهای حقوقی آن می‌توان مبالغی را برای احیا و بازسازی آن فراهم آورد.

کد خبر 5501042

منبع: مهر

کلیدواژه: مدرسه مهدی طغیانی مجلس شورای اسلامی بناهای تاریخی ساختمان متروپل آلودگی هوا بوشهر کرمانشاه سوم خرداد فتح خرمشهر ابادان گرد و خاک خطبه های نماز جمعه گرد و غبار ریزش آوار آمار کرونا متروپل آبادان شهید میراث فرهنگی مدرسه حلبیان مدارس سبک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۴۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت غمناک دانش‌ آموزانی که به‌ دلیل سیل و تخریب جاده ها به کنکور نرسیدند

تین نیوز

سیل اردیبهشت ۱۴۰۳ در خراسان جنوبی خرابی زیادی به بار آورد. نکته تلخ، این که دانش آموزان منطقه  محروم زیرکوه یک سال زحمت کشیدند اما درست در روز کنکور، سیل جاده ها را تخریب کرد و آن ها نتوانستند به جلسه امتحان برسند. می گویند صدایمان به گوش کسی نمی رسد.

 قابلیت دسترسی  (accessibility)، میوه  اصلی درخت حمل ونقل برای کاربران است. هر چه قابلیت دسترسی یک ناحیه به نواحی دیگر کم تر باشد، آن ناحیه محروم تر می ماند، حتی اگر چنین استعدادهای خوب و عزیز و بزرگ منشی داشته باشد.

مدیران تارک الفعل قدیم و اخیر کشور، در تسبیب و تشدید این محرومیت ها، الی الابد سهیمند و این انباشته های شر را در انبان های خویش به یوم الحسرة می برند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • روایت خسروپناه از آمار وضعیت دانش‌آموزان مدارس دولتی در میان داوطلبان برتر کنکور
  • ۱۰۰ سامانه خورشیدی در مدارس نصب شده است
  • محور یزد - دربید همچنان مسدود است/تخریب ۳ کیلومتر در بارندگی ها
  • وضعیت غمناک دانش‌ آموزانی که به‌ دلیل سیل و تخریب جاده ها به کنکور نرسیدند
  • شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!
  • عکس| رقص نور به جای آسفالت؛در تونل کندوان چه خبر ست؟
  • آغاز تجهیز بزرگترین مدرسه اتیسم کشور به نیروگاه خورشیدی
  • قبور آسیب‌دیده خلدبرین ترمیم می‌شود
  • ترمیم قبور آسیب‌دیده خلدبرین