Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: اوایل اسفندماه گذشته بود که با شیوع ویروس کرونا خانواده‌های اصفهانی از حضور فرزندانشان در مدارس امتناع ورزیدند و بالاخره مدارس استان اصفهان آخرین مدارسی اعلام شد که با شیوع کووید ۱۹ به تعطیلی رسید، بدین ترتیب آموزش به دانش آموزان از طریق پلتفرم‌های مجازی نظیر شبکه «شاد» و سایر شبکه‌های اجتماعی تداوم یافت و سال تحصیلی ۹۸-۹۹ به پایان رسید اما همچنان سایه سنگین ویروس کرونا بر بازگشایی آخرین سال تحصیلی قرن سنگینی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدا بازگشایی مدارس با تکیه بر تصمیم ستاد ملی کرونا و با سناریوهای مختلف بر اساس وضعیت رنگی کرونا در شیوه نامه‌ای به شورای مدارس استان اصفهان ابلاغ شد، این در حالی است که سه روز مانده به آغاز سال تحصیلی جدید تشکیل کلاس‌های درس بر اساس سناریو وضعیت زرد به مدارس ابلاغ شد. سناریو وضعیت زرد بر این مبناست که تمام مدارس به صورت حضوری کار خود را آغاز می‌کنند و اگر فضای کلاس کفاف جمعیت را ندهد دانش آموزان گروه بندی شده و در روزهای زوج و فرد با رعایت فاصله گذاری یک متری و دستورالعمل‌های سختگیرانه بهداشتی به مدت ۳۵ دقیقه سر کلاس حاضر خواهند شد.

از یک سو تغییر مداوم سناریوهای حضور دانش آموزان در مدارس آن هم در لحظه آخر و تصمیمات ناگهانی و حتی ساعتی آموزش و پرورش در این ارتباط موجب سردرگمی مدیران و کادر مدارس اصفهان شده و از سوی دیگر با توجه به اینکه تنها ۵ شهرستان استان اصفهان نسبت به بیماری کرونا، وضعیت زرد دارند، هشت شهرستان نارنجی شده و۱۱ شهرستان نیز وضعیت قرمز دارند، والدین نگران سلامت فرزدانشان هستند چراکه موضوع به اندازه‌ای جدی است که بازگشایی مدارس در شهرستان‌های اصفهان، نجف آباد، فلاورجان و خمینی شهر فعلاً با یک هفته تأخیر همراه شده است.

کمبود امکانات ضدعفونی کننده در مدارس دولتی واقع مناطق کم برخوردار

در این ارتباط یکی از مدیران دبستانی در اصفهان با ۴۰۰ دانش‌آموز در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: تصمیمات دقیقه نودی ما را آچمز کرده است. از یک سو معلم پایه اول و ششم مدرسه تمام هماهنگی‌ها از نحوه برگزاری کلاس‌ها به صورت حضوری تازه دیروز مشخص شده است و از سویی امکانات محدود ضدعفونی بر مدارس دولتی به ویژه در مناطق کم برخوردار که والدین کمترین مشارکت را در اداره مدارس دارند بر نگرانی‌ها می‌افزاید.

بهتر بود وزرات آموزش و پرورش سامانه شاد دو را حداقل یک ماه پیش از آغاز سال تحصیلی جدید راه اندازی می‌کرد تا گروه‌های کلاسی تشکیل می‌شد مه اینکه رد دقیقه نود تمام دستورالعمل‌ها را به مدارس ابلاغ کند وی که مدرسه اش در منطقه پرخطر در استان اصفهان واقع شده ادامه داد: برای ضدعفونی دبستانی که ۴۰۰ دانش‌آموز دارد دو میلیون تومان تخصیص داده شده؛ این در حالی است که در این منطقه اتباع بیگانه تا اقشار بسیار کم درآمد ساکن هستند که توان خرید ماسک روزانه و مواد ضدعفونی کننده را ندارند.

چالش‌های والدین تصمیمات دقیقه نودی و ضرورت کمک خیران

این مدیر دبستان با اشاره به اینکه والدینی هستند که سه فرزند در دبستان دارند و ساعات کلاسی آنها تداخل پیدا می‌کند، گفت: تنها وسیله‌ای که در اختیار این دانش آموزان قرار دارد گوشی همراه پدر است و لازم است خیران در این راه به یاری مدارس بشتابند.

وی افزود: بهتر بود وزرات آموزش و پرورش سامانه شاد دو را حداقل یک ماه پیش از آغاز سال تحصیلی جدید راه اندازی می‌کرد تا گروه‌های کلاسی تشکیل می‌شد. با رایگان کردن اینترنت دانش آموزان و آموزگاران و ارائه تسهیلات برای دانش آموزان محروم و بودجه کافی برای ضدعفونی کردن کلاس‌ها نسبت به بازگشایی مدارس اقدام می‌شد و تعجیل در بازگشایی مدارس آن هم به صورت حضوری، بدون فراهم شدن زیرساخت‌های کافی سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد و با موج گیری چندباره کرونا از تاب آوری کادر درمان کاسته می‌شود.

مریم شمس که فرزندش شروع مدرسه را در سال تحصیلی کرونایی آغاز می‌کند، در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بوی مدرسه و مهر با ترس همراه شده است و این تجربه آموزشی پر از دلهره و اضطراب چه نتیجه‌ای دارد.

وی افزود: با تصمیم یک شبه وزارت آموزش و پرورش گویی کرونا یک شبه ریشه کن شده است و به فاصله ۲۴ ساعت تا بازگشایی مدارس اعلام شد که کلاس‌ها حضوری برگزار شود.

رسانه ملی مدارس لاکچری را به عنوان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به جامعه عرضه می‌کند

این مادر با ابراز گلایه از رسانه ملی که مدارس لاکچری را به عنوان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به جامعه عرضه می‌کند، گفت: بازگشایی حضوری مدارس تراکم چند ساعته کودکان در یک محیط بسته را به همراه دارد. تردد دانش آموزان در وضعیت قرمز استان اصفهان و حضور دانش آموزان در وسایل نقلیه عمومی و سرویس‌های مدارس خطرآفرین است.

استمرار آموزش در کنار سلامت دانش آموزان خط قرمز ماست. از آنجا که مشخص نیست وضعیت کرونا چه زمانی به پایان می‌رسد و تبعات جسمی و روانی برای دانش آموزان به همراه دارد تاکید ما بر آموزش حضوری دانش آموزان است وی با ابراز نگرانی از اینکه چقدر می‌توان از کودکان انتظار داشت تمام پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند، تصریح کرد: بازگشایی مدارس به صورت حضوری در این شرایط نگران کننده است.

اما محمدرضا ناظم زاده در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان تابع تصمیمات ستاد کرونا است، اظهار داشت: استمرار آموزش در کنار سلامت دانش آموزان خط قرمز ماست. از آنجا که مشخص نیست وضعیت کرونا چه زمانی به پایان می‌رسد و تبعات جسمی و روانی برای دانش آموزان به همراه دارد تاکید ما بر آموزش حضوری دانش آموزان است.

وی افزود: با شیوه نامه ابلاغ شده آموزش حضوری بر اساس رعایت کامل و دقیق دستورالعمل‌های بهداشتی و فراهم کردن محیط ایمن برای حضور دانش آموزان و معلمان استوار است.

معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان با تاکید بر اجرای دستورالعمل‌های سختگیرانه بهداشتی در مدارس ادامه داد: بر اساس تصمیم ستاد استانی کرونا، دانش آموزان در چهار شهرستان اصفهان، خمینی شهر، نجف آباد و فلاورجان سال تحصیلی جدید به صورت حضوری را با یک هفته تعویق آغاز خواهند کرد.

کلاس درس حضوری در مناطق پرخطر برگزار نمی‌شود

وی افزود: در بند دوم بخشنامه جدید وزارت آموزش و پرورش تصمیم برای برگزاری حضوری دانش آموزان را برعهده ستاد استانی مقابله با کرونا واگذار شد و بر این اساس کلاس درس حضوری در مناطق پرخطر برگزار نمی‌شود.

ناظم زاده تصمیم گیری بر نحوه برگزاری کلاس‌های درس در استان اصفهان را به ستاد استانی مقابله با کرونا واگذار کرد و افزود: تشخیص مناطق پرخطر بر اساس گزارشهای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و کاشان و برعهده ستاد استانی مقابله با کرونا خواهد بود که بر همین اساس نحوه برگزاری حضوری و مجازی کلاس‌های درس دانش آموزان اعلام می‌شود.

وضعیت مبهم برگزاری کلاس‌های حضوری

وی با تاکید بر اینکه وضعیت مبهمی در پیش روست، گفت: هیچ ضمانتی وجود ندارد که برگزاری کلاس‌های درس به صورت حضوری صددرصد بدون خطر خواهد بود؛ اما آنچه برعهده ماست نظارت دقیق و سخت گیرانه رعایت اصول بهداشتی و فاصله گذاری فیزیکی دانش آموزان در محیط مدرسه است.

«باز آمد، بوی ماه مدرسه» و از شادی‌های راه مدرسه خبری نیست. از قهقهه‌ها و بغل کردن و لباس‌های نو و دفترهای جلد شده هم نشانی نیست. این بار سایه سنگین ویروس، دلهره‌ای بر دل والدین و آموزگاران انداخته که آخرین سال تحصیلی قرن به طرزی غریب بگذرد.

کد خبر 5015475

منبع: مهر

کلیدواژه: ویروس کرونا سال تحصیلی جدید اداره کل آموزش و پرورش اصفهان آغاز سال تحصیلی جدید محرم 99 ویروس کرونا هفته دولت شیراز مراسم عزاداری ماه محرم عاشورا بوشهر آمار کرونا بازگشایی مدارس کرمانشاه مجلس شورای اسلامی گرگان قزوین سال تحصیلی جدید برگزاری کلاس ها بازگشایی مدارس دانش آموزان دستورالعمل ها آموزش و پرورش صورت حضوری استان اصفهان کلاس های درس ستاد استانی بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۹۱۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور

نادر کریمی‌بیرانوند ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران در سنندج اظهار داشت: در اجرای طرح «شهید محمودوند» که در راستای شناسایی دانش آموزان بازمانده از تحصیل  اجرا می شود، سال گذشته ۶۰ هزار تارک و بازمانده از تحصیل به چرخه آموزش بازگشتند.

 مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش، مهارت‌آموزی دانش‌آموزان را یک عامل مهم در رشد ساحت اقتصادی و اشتغال عنوان کرد و گفت: تا وقتی که دانش‌آموزان مهارت ورود به بازار کار را کسب نکنند نمی‌توانند در این امر تاثیرگذار باشند.

وی با بیان اینکه مدارس شبانه‌روز اوقات فراغت خوبی برای دانش آموزان در خود دارد، بیان کرد: استان کردستان یک استان پیشرو در مهارت آموزی مدارس شبانه روز است و در همین راستا نمایشگاه طرح‌های خوداتکایی مدارس شبانه روز استان در محل نمایشگاه‌های دائمی از امروز برپا می‌شود.

کریمی بیرانوند از تصویب آیین‌نامه مهارت‌آموزی برای دانش‌آموزان متوسطه خبر داد و افزود: در ساختار آموزشی نیز تغییراتی داده شده و ساعات درسی مهارت آموزش داده خواهد شد.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: در این اقدام دانش‌آموزان دوره متوسطه دوم در طول سه سال تحصیلی خود ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی را در قالب درس‌های خود می‌گذرانند. 

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • فعالیت مدارس استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت ادامه خواهد داشت
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • فعالیت مدارس استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت
  • بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور
  • نمایشگاه خوداتکایی دانش‌آموزان کردستان برپا شد
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری
  • زنگ سلامت در مدارس دامغان به صدا درآمد